Jordmor

Svangerskapskontroller

Gratulerer med svangerskapet!
Nå har dere en spennende tid foran dere. Når du oppdager at du er gravid, bør du ta kontakt med jordmor slik at du får avtalt time for den første graviditetskontrollen. På denne første kontrollen vil vi sette opp en plan for videre svangerskapskontroller. Dersom du ønsker en tidlig ultralyd, kan dette gjøres av våre gynekologer fra graviditetsuke 6. Du trenger ingen henvisning.

Jordmor er en god samtalepartner som vil lede deg og din partner gjennom svangerskapet på en trygg og profesjonell måte.

Gynekologklinikken tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer for svangerskapsomsorgen og følger deg frem til fødselen. Du er velkommen til oss på første konsultasjonen så snart du har funnet ut at du er gravid.  Den første konsultasjonen består av en helsesamtale hvor vi setter av god tid og starter utfylling av helsekort for gravide og søker fødeplass.

Ta gjerne med din partner på denne samtalen da det vil bli gitt mye informasjon både i forhold til fødetilbud, svangerskapsoppfølging, diverse kurser som kan være lurt å ta. Vi snakker også om de vanligste forandringene i kroppen som skjer i svangerskapet og hva som er viktig for dere i forhold til den kommende tiden. Vi tilpasser oppfølgingen i forhold til dine behov og ønsker.

Husk å ta med morgenurin og helsekort for gravide til alle konsultasjonene.

 

Jordmorsamtale

Dette er et tilbud til dere som:

Ved jordmorsamtalen snakker vi om det DU måtte ha behov for å snakke om.

 

Etterkontroll etter fødsel

Etter fødselen anbefales det en etterkontroll. Denne kontrollen kalles ofte «6-8 ukers kontroll», men det er ikke så viktig at kontrollen skjer i den perioden. Man kan også komme senere. På kontrollen vil jordmor gå gjennom fødselsforløpet dersom du har behov for det.  Spesielt viktig er dette dersom du opplever fødselen som vanskelig.
Vi setter av god tid og går igjennom følgende tema:

  • Fødselen
  • Amming
  • Prevensjon
  • Seksualitet etter fødselen
  • Gynekologisk undersøkelse i forhold til eventuelle rifter og du kan også få tatt en celleprøve
  • Knipøvelser
  • Eventuelle spørsmål du måtte ha

Utover dette er det opp til deg, vi snakker om det du måtte ha på hjerte.

 

Ammeveiledning

Av og til kan man møte problemer i forbindelse med ammingen, for eksempel. gjentatte brystbetennelser, såre brystvorter, smerte, barn som ikke vil ta brystet, for lite melk eller andre annet.Hos oss kan du få hjelp og råd med dine ammeutfordringer.
Vi tar bakterieprøver, ser på ammestillinger, gir råd og veiledning.

 

 

Klikk her for priser